Top

Zijdemat lakverf

Productinformatie Zijdemat Lakverf


Algemeen:

Carte Colori Zijdemat Lakverf is een geurarme water gedragen verf voor binnen en buiten, speciaal aanbevolen voor gebruik op alle houtsoorten, voor behandeld metaal, deuren en houtwerk, maar ook voor radiatoren, muren, metselwerk, PVC en keramiek mits voor gestreken met onze primers.
Deze lakverf is ontwikkeld volgens de laatste, meest duurzame en mileuvriendelijke technieken.

Uiterlijk:

Carte Colori Zijdemat lakverf heeft een zacht glanzende rijke uitstraling, een egaal uiterlijk en past hierdoor perfect bij al onze muurverven.

Kleuren:

Alle Carte Colori kleuren. Overige kleurenkaarten op aanvraag.

Verbruik:
5 a 7 m
2 per liter uitgaande van 2 lagen.

Voorbehandelen:

Het te schilderen oppervlak dient schoon, droog, stof en vetvrij te zijn. Primer en verf aanbrengen met handschoenen om te voorkomen dat vet alsnog op het gereinigde oppervlak komt. Onbehandelde metalen ondergronden eerst voorstrijken met een watergedragen metalprimer. Onbehandeld hout eerst voorstrijken met Carte Colori Universele -of Isolatie primer. Afhankelijk van het soort hout.

Zie Verfschema. Reeds geschiderde ondergrond voorstrijken met Carte Colori Universele Primer (al dan niet op kleur gemaakt).

Let op: elk oppervlak geschilderd met oliebasis verf of oliebasis primer moet minimaal 1 jaar uitgehard zijn!

Algemene toepassing:

De verf kan worden aangebracht met de kwast, roller of spray. Voor gebruik raden wij aan de kleur te controleren en goed te roeren. De verf kan verdund worden met 10% water. In principe volstaat 2 lagen. Gereedschap meteen na gebruik reinigen met schoon warm water en een beetje zeep.

Droogtijd:

Afhankelijk van de laagdikte en omgevingscondities 2-4 uur. Overschilderbaar na 6-8 uur. Niet verwerken beneden de 5 graden C.

Afwasbaar:

Eventuele vlekken kunnen direct gereinigd worden met een zacht schoonmaakmiddel. Vlekken van bleekmiddel of meer agressieve vervuiling zijn moeilijk te verwijderen.

Waterbestendig:

Zijdemat lakverf doorstaat matig wassen. Niet geschikt voor gebruik op ondergedompelde oppervlakken of op plaatsen waar sprake is van zware of langdurige condensatie.
Onder normale omstandigheden is de verf na 10-14 dagen afwasbaar.

Bewaren:

Bewaren in gesloten verpakking op een donkere koele vorstvrije plaats.

Veiligheid:

Zijdemat lakverf is irriterend voor de huid en ogen. In geval van contact: overvloedig spoelen met water en een dokter raadplegen. Hoogglans lakverf buiten het bereik van kinderen houden. Zorg voor een goede ventilatie tijdens verwerking en droging. Als de verf met spuit verwerkt wordt moet beschermende kleding en een geschikt mondkapje gedragen worden.

Volumes:

0,75 liter en 2,5 liter.

VOC:
28,5 gram per liter